Klaver zes is door ouders opgezet met het idee een huis als thuis, maar dan gerund door een team vakbekwame mensen.

De zorg voor de groep emb-kinderen wordt met het jaar zwaarder want de kids worden langzaam aan pubers en volwassenen. Dat houdt in dat er een team moet staan wat op elkaar kan rekenen wat continuïteit biedt en wat bovenal hart heeft voor de kinderen waar mee gewerkt wordt.

Bij klaver zes is het als thuis komen…… Het team wat in de jaren gevormd is heeft alles in zich waar we eerder alleen maar op konden hopen. Het is een gevarieerd team in de zin van leeftijd en specialiteiten. Hierdoor is er een balans gevonden wat de sfeer op de werkvloer ook uitstraalt.

Het team biedt buiten een liefde volle zorg en vertrouwen ook een bijdrage aan de ontwikkeling, in stand houding of beperken van achteruitgang. Doormiddel van de Vlaskamp methode wordt voor ieder kind individueel gekeken waar de focus voor de komende jaar op ligt. Met kleine stapjes (werkdoelen) wordt er gewerkt aan ontwikkelingen. De ontwikkelingen zijn soms voor buitenstaanders niet te zien maar op lange duur worden de resultaten duidelijk. Het kan hier gaan om gedrag waarvan we (ouders,artsen en team) niet weten waar het vandaan komt, wat we in de loop van tijd leren lezen. Het kan ook zijn zelfstandig een vork naar je mond kunnen brengen of een niet te voorkomen achteruitgang in beeld brengen en een dagprogramma daar zo goed als mogelijk op aan laten sluiten.

Het resultaat van ons werk is terug te zien op de werkvloer en aan de band die er is tussen ouders en personeel.

Het Team