Klaver6 bij Pauw en Witteman

Saskia Martron, moeder van Kirsten die bij ons in de woning verblijft, is deze week in de uitzending bij Pauw en Witteman geweest om haar verhaal te doen.

Saskia Martron is de moeder van Kirsten, een ernstig verstandelijk gehandicapt meisje. Kirsten (18) verblijft sinds vijf jaar in woonvoorziening Klaver6 waar ze dankzij goede zorg in leven blijft. Kirsten’s kwaliteit van leven is de afgelopen jaren flink achteruit gegaan.

Haar moeder Saskia vindt de situatie van haar dochter ondragelijk en staat voor het dilemma of de kwaliteit van Kirsten’s leven nog wel voldoende is. Maar als ouder heeft ze niet het recht hierover te beslissen, vertelt ze vandaag in een interview in De Volkskrant.

Ook artsen staan met hun rug tegen de muur, zolang een patiënt niet zelf aan kan geven of de geleden pijn ondragelijk is kan het leven niet beëindigd worden. Vanavond bespreken we met Saskia het recht van ouders van ernstig gehandicapte kinderen in dit soort situaties. Moet de wetgeving omtrent levensbeëindiging worden aangepast voor patiënten die zelf niet om euthanasie kunnen vragen?

Bekijk hier de uitzending